همه ما ایرانیان همیشه به دنبال یک سرمایه گذاری مطمئن و سودآور بودیم و هستیم. اینکه بعد از یه مدتی ارزش پولمون کم نشه و نتونیم اون چیزهایی که دوست داریم را بخریم، برای همه نگران کننده است. الان می خوام بهتون یه سری ارزها را معرفی کنم که همیشه قیمتشون یه دلاره، یعنی چه بازار صعودی باشه و چه نزولی، چه تحریم باشیم و چه نباشیم، چه تورم داشته باشیم و چه نداشته باشیم، چه بازار نوسان داشته باشه و چه نداشته باشه، چه چین و آمریکا و روسیه و بقیه کشورها ارزهای دیجیتال را تحریم کنند و چه نکنند؛ کلا همیشه قیمتش ثابته و از ارزشش کم نمیشه!!
حتما الان واستون این سوال ایجاد شده مگه در ارزهای دیجیتال، چنین ارزهایی هم وجود دارند؟ باید در جواب این سوالتون بگم بله، وجود دارند و بهشون استیبل کوین گفته میشه. استیبل یعنی ثابت و در کل هر ارزی که قیمتش ثابت باشه و برای مبادلات ازش استفاده بشه را بهش استیبل کوین میگویند.
خب حالا با این تفاسیر می بینید که اگر شما علاقه مند به بازار ارزهای دیجیتال هستید و نمی خواهید که استرس بالا و پایین شدن قیمت ها را داشته باشید و هر لحظه بترسید که بازار داره می ریزه و از سرمایه تون کم میشه، می تونید با خیال راحت از این استیبل کوین ها استفاده کنید، چون در اصل مثل دلار هستند و همیشه در این سالها، ما شاهد افزایش قیمت دلار بودیم و هستیم. ممکنه قیمت دلار یه مدت در یه حدی باقی بمونه اما در طول چند سال قیمتش افزایشی هست. اگه بخوایم از سال ۱۳۵۷ که نرخ دلار ۷ تومان بوده تا سال ۱۳۹۹ که نرخ دلار حدود ۳۰ هزار تومان بوده را بررسی کنیم می بینیم که نرخ دلار حدودا ۱۱۴۰ برابر شده و همه ما این افزایش نرخ دلار را دیده ایم که بر همه قیمت های لوازم و خوراک و پوشاک مستقیما اثر گذاشته و می گذارد، پس لازمه تا بتوانیم کاری کنیم که یا درآمد دلاری داشته باشیم و یا از ارزش پولمون کم نشه و این ارزهای ثابت، بهترین گزینه برای همه افراد هستند، چون نیازی به علم و دانش و تجربه خاصی ندارند و به علاوه به صورت فیزیکی هم نیستند که نگران گم شدن آنها باشیم، حتی نکته جالبی که وجود داره اینه که اگه شما سفر خارجی هم بخواهید تشریف ببرید، در صرافی های اکثر کشورها می توانید این استیبل کوین ها را بدهید و پول رایج آن کشور را بگیرید و مجبور نباشید پول فیزیکی زیادی همراه خود ببرید که خدای نکرده گم بشه یا از شما دزدی بشه؛ حتی می تونید اگه در آن کشورها خریدهای بزرگ را هم بخواهید انجام بدهید، مثلا خانه بخرید، پول فیزیکی زیادی همراه خود نبرید و از همین استیبل کوین ها استفاده نمایید. حتما الان میگید خوب بقیه ارزهای دیجیتال، مثلا بیت کوین را هم می تونید تو صرافی خارجی بدهید!! اما باید بگم که بیت کوین کارمزدش خیلی زیادتر از این استیبل کوین هاست. پس می بینید که این گونه ارزها مصارف و کاربردهای گوناگون داشته و واقعا برای ما مقرون به صرفه هستند.
در تصویر بالا قیمت دلار را از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ در طول ده سال می تونید مشاهده کنید که چه رشد بزرگی را داشته است.
این هم نمودار دلار و بالا رفتن نرخ آن در دولت های مختلف از سال ۱۳۵۷ تا سال ۱۳۹۷ در کشورمون هست که مشاهده می فرمایید.
و این هم نمودار افزایش ریالی قیمت دلار نسبت به انتهای دولت قبلی خود می باشد که همیشه رشد چشمگیری داشته است.
این هم نمودار درصد تضعیف شدن ریال ایران در برابر دلار آمریکاست که همیشه در همه دولت ها این اتفاق افتاده است.
خب حالا متوجه شده اید باید بتوانید درآمد دلاری داشته باشید و اگه بتونید پولتون را به دلار تبدیل کنید، از همه این تنش ها به دور هستید، چرا که اگر تورم هم اتفاق بیفته، ارزش پولتون کم نمیشه و…فک کنم با این همه توضیح الان فهمیدید که چرا پولدارها اگه قیمت کالاها هر اندازه بالا هم برود مشکلی ندارند!!!
پس با این تفاسیر میریم سراغ اینکه آیا میشه استیبل کوین ساخت و اگه میشه چطوری؟
باید بهتون بگیم که استیبل کوین ها را هر فردی نمی تونه بسازه، چون باید پشتیبان داشته باشند، پس اینها سازنده فردی ندارند و شرکت های بزرگ مسئول ساختن آنها و پشتیبانی از اونها هستند.
تاریخچه ساخت استیبل کوین:
تتر با نماد usdt اولین و بزرگترین ارز این گروه است که در سال ۲۰۱۴ ساخته شده است که در ابتدا اسمش ریل کوین بوده و بعدا به تتر تغییر نام داده و به این خاطر به وجود آمده که افراد مجبور بودند که ارزهای فیات را بدهند و مثلا بیت کوین بگیرند، به خاطر اینکه تبادلات راحت باشه، باید ارزهایی به وجود می آمد که کار ارز فیات را انجام می داده اما خصوصیات کریپتوکارنسی را داشته باشه، به همین خاطر شرکت های بزرگ به فکر ایجاد چنین ارزهایی افتادند.
مزایای استیبل کوین:
۱-ثابت بودن قیمت آن
۲-کم بودن نرخ هزینه تراکنش های آنها
۳-انجام خرید و فروش های ایمن و خیلی سریع
۴-شما می تونید دارایی هاتون را به صورت دیجیتالی، خیلی راحت انتقال بدهید.
۵-این ارزها اکثر خصوصیات تکنولوژی بلاک چین را دارند مثل اینکه تراکنش هاشون شفاف هست و قابلیت پیگیری داره و دارای امنیت بالایی هم هستند.
۶-قرارداد هوشمند هم دارند.
۷-همه صرافی ها از اکثر آنها پشتیبانی می کنند.
۸-قابلیت سرمایه گذاری هم دارند، یعنی آنها را به عنوان یه پول دیجیتال برای مدت طولانی می توانید نگه داری کنید.
۹-در مقابل ارزهای فیات و بانک ها این ارزها راحت تر و سریع تر مبادله می شوند.
معایب استیبل کوین ها:
اولین عیبشون این است که متمرکز هستند و دارای نهاد نظارتی. که البته هم میشه گفت مزیته و هم عیب. مزیت به خاطر اینکه شت کوین نیستند و پشتوانه قوی دارند و عیبش هم این است که اصلا بلاک چین به وجود اومده که غیرمتمرکز باشه نه متمرکز.
به خاطر اینکه قیمتشون ثابته، پس به درد افرادی که می خواهند ریسک کنند و سودهای زیادتری ببرند، نمی خوره( تریدرهای حرفه ای)؛ که البته تریدرهای حرفه ای هم خیلی وقتها برای اینکه از نوسانات ریزشی در امان بمانند از این استیبل کوین ها هم استفاده می کنند. همچنین به درد افرادی که می خوان بخرند و هولد کنند که قیمتش بالا بره، نمی خوره، چون درسته اینا کریپتوکارنسی هستند اما همیشه قیمتشون ثابته. البته توجه داشته باشید برای ما ایرانیان که همیشه تورم داریم عالیه و سرمایه گذاری خوبی محسوب میشه.
محدودیت های استیبل کوین ها:
از طرق مختلفی یکسری محدودیت هایی این ارزها دارند که با هم از منظر آئین نامه، سقوط در دارایی اساسی، تمرکز و اینکه همه استیبل کوین ها ۱۰۰% پایدار نیستند و از منظرهای دیگه این محدودیت ها را بررسی می کنیم:
یکی از محدودیت های آنها این است که نیاز دارند که نهاد مالی واسط آنها، ارز کافی برای ارزش گذاری آن داشته باشه و نیز ورشکستگی آن شرکت می تواند تأثیر منفی بر استیبل کوین آن داشته باشد و همچنین محدودیت دیگه ای که دارند این است که چون اون نهاد اگر از ارز فیات برای پشتیبان بودن استفاده کرده، پس هر گونه محدودیتی که برای ارز فیات آن کشور به وجود آید(مثلا ذخایرش کم بشه، ارزشش سقوط کنه) برای این استیبل کوین هم می افتد. همچنین اگر سیاست های دولتی اون ارزهای با پشتوانه فیات، بخواهند قوانینی برای استیبل کوین بگذارند، این کار را می توانند انجام دهند، مثل ارز تتر که اگر شما حتی خود ارز تتر را در کیف پول خود داشته باشید، تتر می تواند آن را در کیف پول شما بلاک کند.
همه استیبل کوین ها ۱۰۰ درصد از نظر قیمت پایدار نیستند. علیرغم اینکه اکثر استیبل کوین های دلاری دارای پشتوانه ۱:۱ با دلار آمریکا و دارایی های دلاری نزدیک به نقد هستند، همیشه برخی نوسانات قیمت در استیبل کوین ها وجود دارد که منجر به کاهش قیمت از ۱.۰۰ دلار به ۰.۹۹ دلار یا ۱.۰۱ دلار یا حتی بیشتر می شود، برای همین هم شما مثلا در سایت کوین مارکت کپ اگر تتر یا بقیه استیبل کوین ها را چک کنید، خیلی وقتها قیمتش بین ۰.۹۹ تا ۱.۰۱ نوسان داشته اما در کل حتی اگر هم این نوسانات جزیی را داشته باشه، در هنگام خرید و فروش، همان ۱ دلار مبادله میشه( البته اصولا در ایران، قیمت تتر، هزار تومان از قیمت دلار بیشتره)
انواع استیبل کوین:
استیبل کوین های بسته به اینکه پشتیبان آنها چه چیزی است، تقسیم بندی می شوند به:
۱-استیبل کوین با پشتوانه ارز فیات: یعنی توسط دلار یا پوند یا یورو پشتیبانی می شوند. اینها جزو محبوب ترین استیبل کوین ها هستند و در مقایسه با ارزی که پشتیبان اونهاست، نوسان کمتری دارند.
۲-استیبل کوین با پشتوانه کریپتوکارنسی: که توسط سایر کریپتوها پشتیبانی می شوند و برای جبران نوسانات، این استیبل کوین ها بیش از حد، وثیقه می شوند تا قیمت را ثابت نگه دارند. رایج ترین این دسته ارز DAI می باشد.
۳-استیبل کوین با پشتوانه کالا: این نوع ارزها پشتیبان آنها طلا و نقره است. محبوب ترین این دسته Tether Gold (XAUT) و Paxos Gold (PAXG) هستند.
۴-استیبل کوین الگوریتمی: استیبل کوین های الگوریتمی توسط ارزهای فیات، ارزهای دیجیتال یا کالاها پشتیبانی نمی شوند. آنها از یک الگوریتم کامپیوتری برای کنترل عرضه و حفظ ارزش نسبتاً ثابت استفاده می کنند. این الگوریتم هر زمان که قیمت استیبل کوین بالاتر از قیمت خود شد، توکنهای بیشتری را وارد عرضه میکند و زمانی که به پایینتر رسید، عرضه را کاهش میدهد. ساخت و اجرای موفقیت آمیز این استیبل کوین ها خیلی دشوار است، بنابراین آنها کمتر در بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. مثلا پشتوانه آنها قرارداد هوشمند است و مبتنی بر پلتفرم غیرمتمرکز هستند. مبتکر این نوع ارزها، آقای رابرت سامس است. مثل ارز فدرال رزرو یا fedcoin
معرفی بهترین استیبل کوین ها در سال ۲۰۲۲:
ده ها استیبل کوین در بازار ۱۰۰۰ میلیارد دلاری ارزهای دیجیتال پایدار Market Cap: $۱,۷۳۳,۰۱۵,۸۷۹,۵۰۸ وجود دارد. با این حال، چهار مورد برتر USDT،USDC ،BUSD و DAI اکثریت قریب به اتفاق بازار را تشکیل می دهند.
ارز تتر TETHER با نماد USDT با پشتوانه دلار آمریکا
ارز یو اس دی کوین USD COIN با نماد USDC با پشتوانه دلار آمریکا (پشتیبان آن صرافی Coinbase است)
ارز بایننس یو اس دی Binance USD با نماد BUSD با پشتوانه دلار آمریکا( پشتیبان آن صرافی بایننس است)
ارز دای DAI توسط شرکت میکرداوو MAKER DAO و روی شبکه اتریوم ایجاد شده با پشتوانه وام وثیقه ای در اتر که این نشان دهنده این است که کاملا غیرمتمرکز است.
ارز رزرو رایتس RIGHTS RESERVE با نماد RSV که پشتیبان آن قراردادهای هوشمند هستند.
ارز لیبرا Libra که اسم آن به دییم Diem تغییر پیدا کرده با نماد LBR ارز دیجیتال فیس بوک با پشتوانه ارزهای فیات که بهتون توصیه نمی کنم ازش استفاده کنید.
ارز ترو یو اس دی TrueUSD با نماد TUSD با پشتوانه دلار آمریکا
ارز پکس PAX DOLLAR با نماد USDP با پشتوانه دلار آمریکا صادر شده از اداره خدمات مالی ایالت نیویورک آمریکا
ارز میکر داوو MakerDAO با پشتوانه رمز ارز اتریوم
ارز پکس گلد Paxos Gold با پشتوانه طلا
ارز جمینی Gemini با نماد GUSD با پشتوانه دلار
در زیر لیست مابقی استیبل کوین های مختلف را با حجم ۲۴ ساعته و به ترتیب ارزش بازارشون در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ مشاهده می کنید.
موارد استفاده از استیبل کوین:
۱-برای ترید و معامله گری و خرید و فروش و هولد
۲-پرداخت های ارزان و سریع: شما می توانید میلیون ها دلار را با پرداخت هزینه کمتر از یه دلار در سریع ترین زمان ممکن ارسال کنید. در صورتی که در سیستم بانکداری سنتی چنین اتفاقی غیرممکن است.
۳-انتقال پول بین المللی : شما این ارزها را در همه ایام هفته حتی روزهای تعطیل و در تمام ۲۴ ساعت می توانید انتقال دهید.
۴-برای استکینگ و وام دادن به صرافی ها و وام گرفتن از آنها
۵-استیبل کوینها بهعنوان پلی بین امور مالی سنتی و مالی رمزنگاری عمل میکنند و اعتماد، ثبات و شناخت برند داراییهایی مانند دلار را با باز بودن و در دسترس بودن ارزهای دیجیتال ترکیب میکنند .
چگونه استیبل کوین بخریم؟
۱-استیبل کوینی را که می خواهید بخرید را از لیست بالا انتخاب کنید. (اصولا اکثر افراد از تتر یا USDC یا BUSD یا دای dai استفاده می کنند.)
۲-بهترین صرافی امنی که میشه ازش این ارزها را خرید انتخاب می کنید.( توصیه ما به شما کوینکس می باشد)
۳-در آن حساب کاربری ایجاد می کنید توجه کنید. اگر هم بلد نیستید که چطوری ثبت نام کنید، آموزش ثبت نام در صرافی کوینکس را مطالعه کنید.
۴-در این صرافی این استیبل کوین ها را بخرید. ویژگی خوبی که کوینکس داره، اینه که اگه شما ارزهای دیگه هم خریده باشید و بخواهید آنها را بفروشید، کوینکس در ازای اونها به شما تتر تحویل میده.
کسب درآمد از استیبل کوین:
با این ارزها هم میشه کسب درآمد داشت، مثلا با خرید و فروش آنها، با آربیتراژ گرفتن، با هولد کردن و فروش آنها به قیمت های بالاتر (در ایران البته که ما تورم داریم)، با استخراج آنها و در نهایت با وام دهی و استکینگ آنها در کیف پول ها یا صرافی های مختلف.
همه راههای درآمدی که اشاره کردم در کوینکس هم وجود داره و شما مثلا می توانید در بخش فایناشیال اکانت، تترهای خود را در صرافی سپرده گذاری کرده و از آن طریق به کسب درآمد برسید.
نتیجه
در نتیجه، استیبل کوینها نقشی جداییناپذیر در بازارهای جهانی کریپتوکارنسی ها ایفا میکنند و آماده هستند تا در آینده به یک روش پرداخت دیجیتالی تبدیل شوند.
ممنون که تا انتها همراه ما بودید.
اگر سوال خاصی دارید لطفا در بخش نظرات بپرسید.
موفق و پرسود باشید./.
ورود به صرافی کوینکس کلیک کنیدمطالب پیشنهادی:
بازیابی گوگل اتنتیکیتور Google authenticator در کوینکس
آموزش کسب درآمد از حساب سپرده گذاری کوینکس Financial Account
آموزش واریز پول به صرافی کوینکس
ترفندهای کم کردن کارمزد در کوینکس coinex
سلام
ماشالا اینقدر خوب و ساده توضیح دادید که آدم دلش میخواد تمام صفحات سایتتون را بخونه. ممنون از شما که بدون چشمداشت ادمها را راهنمایی می کنید.
سلام و عرض ادب.
شما لطف دارید.
ممنون از اینکه همراه ما هستین.