در طول سالها، اتریوم به عنوان بلاکچین منتخب برای بسیاری از توسعهدهندگان شناخته شده است، زیرا تا حد زیادی بزرگترین جامعه توسعهدهنده را داشته است، حتی فراتر از بیتکوین. این بلاک چین از نظر فناوری زنجیره هوشمند پس از بیت کوین در رتبه دوم قرار دارد. در حالی که بیت کوین مانند یک دفتر کل بزرگ و بدون دستکاری تراکنش های ثبت شده است، اتریوم یک قدم فراتر رفته و بازی را تغییر داده و بر فناوری و توسعه تمرکز کرده است. با اتریوم می توان قراردادهای هوشمند را ایجاد کرد و برنامه های غیرمتمرکز (dApps) ساخت. با این حال، با وجود فنی بودن آن، اخیراً پروژه های قوی تری به وجود آمدند که می توانند جایگاه اتریوم را بدزدند. این پروژه ها به عنوان «رقبای اتریوم» و «قاتلان اتریوم» شناخته می شوند.
چرا رقبای برتر اتریوم در حال ظهور هستند؟
برای درک اینکه چرا رقبای اتریوم همچنان در حال ظهور هستند، ابتدا به مسائل اساسی یا ضعف های شبکه اتریوم که بلاک چین های جدید، سعی در بهبود آنها دارند نگاه می کنیم. قبل از اینکه عمیقاً به نقاط ضعف اتریوم بپردازیم، بیایید با وضعیت فعلی اتریوم که اتریوم ۱.۰ (یک) نام دارد شروع کنیم.
اتریوم ۱.۰
اتریوم به عنوان اولین ارزی که این نوآوری قراردادهای هوشمند را راه اندازی کرده، کمی سرعت تراکنش هایش کم و سختی شبکه اش زیاد است و این باعث میشه که هزینه های انرژی و تراکنش در اون بالا بره. به این دلایل، اتریوم ۱.۰ به پتانسیل کامل خود که می خواسته، دست پیدا نکرده است، بنابراین، گاهی اوقات از نظر مقیاس پذیری، تمرکززدایی، مصرف انرژی، سرعت، هزینه نگرانی های مربوط به تراکنش، امنیت و نگرانی های حفظ حریم خصوصی آسیب می بیند، پس در واکنش به این موضوع، تیم اتریوم یک ارتقاء آتی به نام اتریوم ۲.۰ را اعلام کرد تا بتواند آینده و جایگاه اتریوم را تضمین کند.
اتریوم ۲.۰
اتریوم در حال حاضر در حال ارتقاء به اتریوم ۲ است. این اتریوم به روز رسانی است که اتریوم ۱.۰ را از حالت Proof of Work به Proof Of Stake تبدیل کند تا باعث شود، حداقل ۹۹.۹۵ درصد انرژی کمتری مصرف کند و آن را سریعتر و سازگارتر با محیط زیست کند. با توجه به اینکه اتریوم ۲.۰ هنوز در حال توسعه است، بلاک چین های رقیب به دلیل عملکرد بهتر در حال پیشرفت هستند.
مقیاس پذیری
مقیاس پذیری یکی از بزرگترین چالش هایی است که موفقیت شبکه اتریوم را با مشکل مواجه کرده است. این ارز هنگامی که در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد، تقاضای زیادی برای آن وجود داشت. با این حال، افزایش تقاضا، مدل اجماع اثبات کار (PoW) اتریوم را غیرعملیاتی (منسوخ) کرد، به طوری که تنها می تواند چند تراکنش (حدود ۱۳) در ثانیه (TPS) را انجام دهد. اما از آنجایی که اکوسیستم به طور متوسط حدود ۱.۳۵۵ میلیون تراکنش در روز را انجام می دهد، فقدان توان عملیاتی اتریوم منجر به شلوغی شبکه و در نتیجه هزینه های بالای انرژی آن شده است. همچنین، برنامهریزی الگوریتمی قدیمی آن استفاده ناکارآمدی از قدرت پردازش زنجیره ایجاد میکند. با گذشت زمان، این موضوع برای مشاغلی که برای تراکنشهای معمول خود به قراردادهای هوشمند اتریوم متکی هستند، تبدیل به یک مشکل میشود.
مصرف انرژی بالا
یکی دیگر از مسائل مربوط به فناوری اتریوم این است که هر تراکنش مقدار زیادی از توان محاسباتی را می گیرد که باعث می شود مصرف انرژی سیستم بالا باشد. اثبات کار (PoW) علیرغم اینکه بسیار ایمن است، به دلیل نیازهای برق آن ناپایدار می شود.
رقبای برتر اتریوم چه کسانی هستند؟
مسائل مربوط به مقیاسپذیری، تمرکززدایی، مصرف انرژی، سرعت و هزینه مربوط به تراکنشها منجر به ایجاد چندین رمزارز جدیدتر شد که مقیاسپذیرتر، سازگارتر با محیطزیست، ارزانتر و نیازی به راهحلهای لایه ۲ ندارند. ما این رمزارزهای جدید را به عنوان رقبای اتریوم یا قاتلان اتریوم می شناسیم. با گذشت زمان، آنها به پلتفرم های نوظهوری تبدیل می شوند که امیدوارند بخشی از سهم اتریوم در بازار را از بین ببرند. به طور خلاصه، رقبای اتریوم پروتکل های بلاک چین منبع باز هستند که از کاستی های اتریوم مانند هزینه های گس بالا و سرعت شبکه بهره می برند. سرمایه گذاران فرض می کنند که این رقبا می توانند با ارائه جایگزین های بهتر برای کاربران قبل از حل مشکلات، بخشی از سهم بازار Eth را تصاحب کنند. امروز می خوام یه سبد ارزی بهتون معرفی کنم که هم رقیبان اتریوم هستند و هم میتوانید برای بازه چند ساله روی آنها حساب باز کنید. اما ابتدا باید یک نکته مهمی را بهتون بگم و اون این است که ارزهایی که رقیب اتریوم هستند، مادامی که اتریوم دو نیامده و اون آپدیت اتریوم هنوز انجام نشده میتوانند برای ما سودآوری خوبی را به همراه داشته باشند اما زمانی که اتریوم دو بیاید و اتریوم از بحث پروف آف ورک Proof of Work به سمت پروف آف استیک proof of stakeحرکت کنه، اون موقع است که واقعا نسبت به رقبایش حرفی برای گفتن داره و می تونه رشدهای چشمگیری داشته باشه. الان اتریوم به خاطر اینکه از مکانیسم پروف آف ورک استفاده میکنه، مقدار تراکنشهایی که میتونه انجام بده و همینطور مقیاسپذیری اش خیلی کم هست و کارمزد تراکنش های اونم نسبت به رقیبانش خیلی بیشتر هست. اما زمانی که اتریوم دو بیاید، حرفهای زیادی برای گفتن داره و این موارد تا جای ممکن بهبود پیدا میکنه، پس این نکته مهم رو حتما بهش توجه داشته باشید.
رقبای برتر اتریوم:
با افزایش تقاضا برای اتریوم، پروژه های دیگری در تلاش برای رقابت با اون ظاهر شدند. از جمله آنها عبارتند از:
۱- بایننس کوین
این ارز اومده شبکه ای را به عنوان بایننس اسمارت چین ایجاد کرده که نماد آن هم bnb است که احتمالا شما حتما تا الان اسم این ارز را شنیده اید. در حال حاضر تعداد توکن هایی که بر بستر بایننس اسمارت چین نسبت به تمام شبکه های دیگه منجمله خود اتریوم هست، خیلی بیشتره و اینها به معنی این است که این شبکه محبوبیت زیادی دارد؛ ولی یک نکته منفی هم در ارتباط با اون وجود دارد و آن اینکه تعداد ولیدیتورها و تایید کننده هایی که توی این شبکه هستند نسبت به شبکههای دیگر خیلی کمتر هستند. ایراد دیگه این شبکه، متمرکز بودنش به حساب میآید، اما فارغ از اینکه رقیب اتریوم است، چون این ارز مال خود صرافی بایننس است و استفاده زیادی برای آن وجود دارد و همچنین موضوع کوین برن coin burn (توکن سوزی) هم برای این ارز اتفاق میافتد، همه این کارها منجر به این میشه که من و شما حتما در سبد سرمایهگذاری خودمان آنرا داشته باشیم.
۲- پولکادات dot
دومین ارزی که این هم رقیب اتریوم به حساب میاد، ارز پولکادات با نماد دات هست، این ارز توسط یکی از بنیانگذاران ارز اتریوم ایجاد و راه اندازی شده که برنامهای که برای اون مشخص شده و رود مپی که برایش در نظر گرفتند، نشان میدهد که ظرف چند سال آینده میتونه به یکی از رقیب های قدرتمند اتریوم تبدیل بشه، فارغ از اینکه بخواد اتریوم دو راه اندازی بشه.
۳- وی چین با نماد وت vet
هدف این پروژه این است که فرایندهای کسب و کار در جهان را تسهیل کند، از ویژگی های خوبی که این ارز داره این است که یه زنجیره عمومی داره به نام ویچین تور که با جعل و تقلب مبارزه می کنه و همچنین می خواد تولید کربن بر بستر بلاکچین را کم کنه و یه توکنی داره به نام وتور VTHO که عملکردش مثل گس اتریومه و همچنین در اینترنت اشیا و کیوآرکدها و ردیابها ازش استفاده میشه. پس همانطور که دیدید این ارز هم می تونه رقیب اتریوم باشه و شما می تونید در سبد خودتون داشته باشید.
۴- آوالانچ یا آواکس avax
این ارز از چند سال گذشته تا اکنون، تونسته جایگاه خوبی را در مارکت پیدا کنه و به خاطر اینکه می تواند قسمتی از پروژه هایی که بر بستر بایننس اسمارت چین و اتریوم هستند ظرف ماههای آینده به این بستر کوچ کنند، یکی دیگه از رقبای بزرگ اتریوم است که البته نکته خوب دیگه ای هم که این ارز داره اینه که تیم توسعه دهنده متخصص و قوی هم داره.
۵- سولانا با نماد سول sol
این ارز در سال ۲۰۲۱ سر و صدای زیادی ایجاد کرده که ادعا کرده که می تواند ۶۵ هزار تراکنش در هر ثانیه ایجاد کند، اما در عمل به خاطر اینکه یک روبات هایی بر بستر این پروژه آمدند و تراکنشها را انجام دادند، این پروژه به حالت تعلیق در آمده و همین موضوع منجر شده که انتقادهای زیادی نسبت به این پروژه صورت بگیره، اما در کل این پروژه میتواند برای کوتاه مدت به عنوان یکی از رقیبهای اتریوم مناسب باشد اما این رو در ارتباط با پروژه سولانا و همینطور پروژه آواکس در نظر داشته باشیم که رقیب هایی هستند که در کوتاه مدت و بازه ۱ تا ۲ ساله میشه بهشون توجه کنید.
۶- اینترنت کامپیوتر یا دفینیتی با نماد icp
این پروژه اینترنت کامپیوتر توسط بنیاد دفینیتی ایجاد و راه اندازی شده و سر و صدای زیادی برای راهاندازی آن به وجود آمده که میتواند ظرف سالهای آینده توجه بیشتری بهش بشه! چرا که یکی از رقیبان اتریوم همین ارز به شمار میآید، البته جدا از اینکه رقیب اتریوم هستش به خاطر پارتنرهای بزرگی که این پروژه داره و اینکه هدف پروژه هم صرفا رقابت با خود اتریوم نیست، می تواند در سبد سرمایهگذاری بلند مدت ما قرار بگیرد، پس یکی از اهداف این پروژه این است که قسمتی از مارکت اتریوم را تصاحب کند؛ اما تاکید میکنم به خاطر این که کلاً دنبال اینه که اینترنت غیر متمرکزی را ایجاد و راه اندازی کنه، میتونه انتخاب خوبی برای سبد من و شما باشه.
۷- الگوراند Algorand
این پروژه یک سیستم غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاک چین است که برای اهداف مختلف استفاده می شود. شبکه های بلاک چین الگوراند ایمن، موثر و همچنین قابل گسترش هستند. همه اینها ویژگی های مهم برای استفاده کارآمد و عملی این پروژه هستند.
۸- ترون با نماد trx
ترون از همان ابتدا به عنوان رقیب اتریوم خودش را مطرح کرد و تا سال ۲۰۱۷ هم سر و صدای زیادی برای آن وجود داشت. این پروژه به این خاطر که قراره جاستین سان کلا از آن جدا بشه و بنیاد غیرمتمرکز برای اون ایجاد بشه، میتونه ظرف چند سال آینده توجه بیشتری بهش بشه، چرا که یکی از انتقادهای بزرگی که نسبت به پروژه ترون همیشه وجود داشت، ساختار متمرکز اون بود. جالبه بدونید که به این دلیل که الان ارز تتر هم خیلی تراکنش های زیادی بر بستر شبکه ترون داره انجام میده، میتونه ظرف یکی دو سال آینده رشد به نسبت خوبی را داشته باشد و در سبد سرمایهگذاری من و شما قرار بگیره. البته این را هم مدنظر بگیرید که این پروژه کلا هولدران خود را جون به لب می کنه تا قیمتش بالا بره، چون می خواد خیلی پروژه ها به خاطر ارزون بودن اون بهش رو بیارند. البته این موضوع مهم را هم در نظر داشته باشید که هر ارز دیجیتالی رقیب اتریوم نیست و برخی از پروژهها روی کار آمدند که به مقیاس پذیری خود اتریوم کمک کنند، مثلاً پروژه ای مثل پولیگان با نماد متیک در این دسته بندی قرار میگیرد و رقیب اتریوم نیست و داره به مقیاس پذیری خود اتریوم کمک میکنه اما ارز خوبی برای سرمایه گذاری محسوب میشه.
۹- کاردانو (آدا)
ارز بعدی که این هم رقیب قدر برای اتریوم به حساب میاد، ارز کاردانو با نماد آدا هست که توسط یکی از بنیانگذاران ارز اتریوم ایجاد راه اندازی شده و در آپدیتی که روی آن اضافه شده گفته که قابلیت ایجاد اسمارت کانترکت به آن اضافه شده است که به نظرم در چند سال آینده می تواند رشد خیلی خوبی را تجربه کند.
۱۰-ترا (LUNA) و کازماس (ATOM) و کیوتی یو ام (QTUM) هم می توانند به عنوان رقبای اتریوم باشند.
در نهایت این ارزهایی که الان بهتون معرفی کردم، شاید در این لحظه، زمان مناسب خرید آنها نباشد و شما برای اینکه سودآوری خوبی را از این عرصه داشته باشید، دو نکته را مدنظر بگیرید: ۱-باید در زمان مناسب، خرید آنها را انجام دهید و ۲-حواستون هم باشه که در زمان های مناسب هم باید فروش آنها را به صورت پله ای داشته باشید تا بهترین سودآوری خود را از این ارز هایتان به دست آورید.
ممنون که تا انتها همراه ما بودید. براتون آرزوی بهترین ها را دارم.
اگر شما هم ارز خوبی در این حوزه می شناسید لطفا در قسمت نظرات عنوان کنید تا بقیه دوستان هم استفاده کنند.
ورود به صرافی کوینکس کلیک کنیدمطالب پیشنهادی: